Ik discrimineer niet en jij?

Design • Print • Animatie

De week tegen pesten is een week waarin de jeugd van Nederland samen discriminatie en buitensluiting bestrijden en werken aan een betere toekomst. En precies daar is waar Indifferent aanwezig is. Ze slaan de burg tussen onderwijs en maatschappij en komen met een ander geluid. Eentje die hard nodig is. In de ‘Ik discrimineer niet en jij?’ campagne draaien de deelnemers van Indifferent zelf aan de knoppen. Wat hebben zij als ervaringsdeskundigen te vertellen? Wat moet er gebeuren? Luister mee met hun verhaal.

Onder leiding van Indifferent verzorgde ik het ontwerp van de campagne bestaande uit een poster serie, social media berichten en diverse campagne video’s.

Met: James Whisler (film) & Indifferent (directie)

Spoken Word

In de Spoken Word video geven we de mic aan Amara en Artik. Beiden delen ze de liefde voor Indifferent en allebei weten ze maar al te goed hoe en waar discriminatie allemaal kan opduiken.

Video afspelen

In de campagne geeft Indifferent haar deelnemers het woord. In een video vertellen zij hun ervaringen. Waar lopen ze tegen aan en wat moet er vervolgens veranderen? De vraag is. Wat kan jij doen?

De print campagne

Een poster serie brengt de deelnemers van Indifferent in beeld. Waar staan zij voor en wat willen ze ons vertellen?
De deelnemers kozen zelf welke zinnen op de posters kwamen. 
Met een QR code kon je zelf betrokken raken met de campagne.

Design van het lettertype

Indifferent staat voor diversiteit en daarbij hoort een lettertype waarmee deze variatie uitgedragen kan worden.
Voor de campagne is er met één basis lettertype een variatie aan lettertypen gemaakt die zijn gebruikt in de poster serie en de video’s.

Bij het ontwerp van het lettertypen ware er drie uitgangspunten. Leesbaarheid, variatie en animatie. Ondanks de verschillen in de letter variaties, hebben we één uitstraling neergezet die aansluit bij de merkidentiteit van Indifferent. De zinnen komen ook terug in de video. De letters zijn daarom zo opgebouwd dat deze ook in geanimeerd kunnen worden.

Scroll naar top